Kallast på Torpet.

Den kallaste dagen här på Torpet Norrvallen, som torpet heter, uppmättes den 27 januari 1999 till minus 45 grader. Det var så kallt så det var svårt att hålla värme i huset.

Se hela bilden

 


Kommentarer
Postat av: Hans-Olov Utterström

Idrottsminnen! Börjar med att berätta om vår största hockeyseger.Det var 1960 när vi spelade på bortaplan mot Suddesjaur I.F. Jag spelade i kedjan med bröderna Vigert och Viktor Arvidsson. När vi skulle åka till matchen sade brödenas far,ni får en krona och duggelt upp för varje mål som eran kedja gör tillsammans.Vi vann matchen med 18/3. Därav 15 mål från vår kedja.Skämt åsido skulle det blivit i reda pengar 24576 kronor om jag räknat rätt./////Ett annat minne slår mig,jag skulle till Jokkmokk för att delta i Vargrännarloppet. När det var dags för avfärd och jag skulle ta på mig skidskorna som låg intill elementet så var skorna bundna i röret till den samma och det var inte bara en knut utan blåknutar så länge skosnöret räkte till.Behöver väl inte säga att den ena skon satt fast, naturligtvis båda. Den som stod för bedriften var naturligtvis dottern Gerd.Rakarns jänta.///////Ett annat minnesvärt elände var när min skidkumpan Georg och jag skulle delta i Järvenloppet.Vi var väl ute i ganska god tid,Efter att ha vallat våra skidor provåkte vi, det var väl egentligen inga vallningsproblem, men hur det var så var inte glidet till belåtenhet, varför vi valde att valla om skidorna,följden blev att vi missade den gemensamma starten kanske med cirka tio minuter.Nu blev det tjurrusnig,efter flera kilometer böörjade vi hinna ifatt kön,naturligtvis fick man betala den hårda utgångsfarten, men ändå godtagbart slutresultat.Dessa minnen ler man mot idag när man ibland kommer ihåg dem.Hans-Olov Utterström.

2010-01-13 @ 14:46:12
Postat av: Anders

Hej! Ja det var fasligt kallt den vintern. Har i Arusha, Tanzania ar det at andra hallet. I dag 37 grader varmt och soligt. Skont efter tva veckors regnande och lite smagrinigt med temp runt en 25 grader. Karin halsar till dig och Viola.

2010-01-14 @ 17:02:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0