Auktsjaurs IF Ishockey

Ska berätta om Auktsjaurs I.F när det spelades ishockey här i byn.

 

Året var 1958. Det hela började med att vi byggde en provisorisk bana som bestod av unitskivor som ställdes på lågkant. Marken lutade långsides varför sargen blev hög i ena änden och låg i den andra. Det var inte många som var speciellt förtrogna med en ishockeyklubba. Tidigare spelades bandy på sjöis. Alltnog anmäldes Auktsjaurs I. F. till serieishockey.Tufft kan man tycka.

 

Så blev då matchdebuten av i form av match mot Laisvall S.K. Det kunde väl ha börjat med en lättare uppgift eftersom Laisvall vann serien det året. Om matchen är det inte mycket att orda om eftersom vi förlorade med 16-4.

 

Vårt lag bestod av följande:

Sture Boman

Sture Renberg

Gilbert Eriksson

Valentin Eriksson

Vigert Arvidsson

Viktor Arvidsson

Hans-Olov Utterström

Runo Grundström

Sven-Erik Backman

 

Inte så många avbytare. Nu till det tuffa Det var så att vi spelade första matchen helt utan skydd med undantag för målvakt Sture Boman som stack in telefonkataloger innanför strumporna. Tufft!!!!!!!!!!.Vad som man minns mest var när seriesegrna kom till Auktsjaur vann vi med 2-1. Efter matchen yttrade en Laisvallspelare följande. "He gå för fan int åk oppa skaran"(skare som han menade). Vi blev inte sist iserien,vilket får anses som en prestation. Högerforvarden Hans-Olov Utterström.


Kommentarer
Postat av: Hans-Olov Utterström

Idrottsminnen. Under min aktivaidrottstid blev det en del priser.Har följande i bokhyllan. Pokaler 24st,Medaljer 64 st,Plaketter 97st 2 st,Diplom 18 st. Har erövrat högsta valör på skidlöparmärket.Har även tilldelats märket stor grabb inom Auktsjaurs I.F. Priserna kommer mest från skidåkning, endel från tävlingsskytte samt några inom tennis och fotboll. Tecknar torparen Hans-Olov Utterström.

2009-11-29 @ 13:38:44
Postat av: Hans-Olov Utterström

Kallast på Torpet. Den kallaste dagen här på Torpet Norrvallen som torpet heter uppmättes den 27 januari 1999 till minus 45 grader .Det var så kallt så det var svårt att hålla värme i huset.

2009-11-29 @ 17:35:43
Postat av: Hans-Olov Utterström

Undran. Går och funderar över om norska författarinnan Åsne Sejerstad skulle gifta sig med Brad Pitt vad skulle hon då heta? En annan sak kan jag berätta. Alla kan inte kommma till himelriket men det går buss och bil till Auktsjaur. Torparn Hans-Olov.

2009-12-03 @ 12:44:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0