Rövarhistoria.



Anledningen till överskriften är att följande historia inte kan vara sann men den berättades många gånger i min hembygd.

En gammal hedersman var ute på höstis för fiske. Med sig bar han en gammal yxa att hugga hål med för att pimpla. Det bar sig inte bättre än att yxan lossnade från skaftet och sjönk. Efter två år kom han till samma plats för sommarfiske. Efter att ha agnat kroken och kastat ut blev det napp av en liten abborre som simmade genom den borttappade yxans öga, där en gädda stod och lurpassade. Gäddan slök abborren direkt och mannen gjorde ett kraftigt ryck. Upp flög gäddan i ett träd där den träffade en tjäderhöna som föll död ner och träffade en hare som råkade ligga vid trädet. I sina dödsryckningar sparkade haren fram en koskälla som försvunnit för trettio år sedan. Trot' om ni vill.

Återgiven av Hans-Olov Utterström.

P.S. Samma man fick den största laken i Pjeskersjöns historia, Den var så stor att när mannen skulle kliva över fisken gick han ner till knäet i lejkarhålet/analöppningen.

Glömde berätta att alla ibyn Pjesker fick äta sig mätta av lakens lever.

Kommentarer
Postat av: hANSOLOV.BLOGG.SE

HEJ--FANTASTIGT TREVLIGA HISTORIER---DET ÄR JU SKARPT ATT MINNAS ALLT.VI MÅ DÅ FÅ HÖRAS SNART---------KÄRA SYSTER OCH BROR, MÅ GOTT--BERIT---

2009-10-18 @ 18:58:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0